Namasté

Aug 1, 2015

In augustus reizen wij weer naar Nepal om daar de Sunshine School te ondersteunen. Wij zullen daar samen met betrokkenen van de school en andere vrijwilligers een hulpfonds gaan opzetten. Prioriteit is dat de studenten van Sunshine school op een normale manier weer naar school kunnen. Dit betekent dat we studenten stimuleren om naar school te blijven gaan en de benodigde ruimte gaan regelen voor scholing.

De cijfers zijn hard, er gingen al 1 miljoen kinderen niet naar school, daar zijn nu nog eens een miljoen kinderen bijgekomen. Omdat er leraren (van Sunshine School) betrokken zijn in de plattelandsdorpen in het zuiden van Nepal zou de stichting daar ook eerste noodhulp aan een school willen bieden.

Dit jaar kan School Rise geen jongeren en studenten faciliteren i.v.m. met de situatie in het land. Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar Nepal te reizen wanneer dit noodzakelijk is. De gastgezinnen hebben moeite met woonruimte vinden, waardoor het moeilijk is om jongeren onder te brengen.

We willen nu vooral noodzakelijke projecten van start laten gaan zodat hier volgend jaar weer volop aan kan worden deelgenomen. Je kunt je nu al inschrijven voor een stage/minor of vrijwilligerswerk. Ben jij geïnteresseerd in een warme cultuur waarin je wordt ondergedompeld in een wonderlijke omgeving? Stuur ons een mailtje of bel ons.

Dit jaar zet Stichting School Rise zich voor de volgende fondsen:

Sunshine aardbeving hulpfonds

Veel studenten en personeel van Sunshine school in Bhaktapur zijn zwaar getroffen door de aardbeving. Na de tweede beving is de schade nog groter geworden. Er wordt nu gekeken naar de totale schade die de aardbeving voor deze mensen heeft veroorzaakt. Het hulpfonds zal dan zijn in de vorm van:

Tijdelijke vrijstelling van studietoelage voor studenten

Hulpfonds voor faculteit en personeel (gebaseerd op de hoeveelheid schade die men heeft ondervonden)

Vrijwilligerswerk, georganiseerd door studenten van SNS om getroffen families te helpen (opruimen en reconstructie)

Vrijwilligerswerk voor hulpvoorzieningen aangaande de wederopbouw van Bhaktapur

Mogelijkheden onderzoeken voor de wederopbouw van scholen in Chitwan en Bhaktapur

Wij willen in het bijzonder Youth for Sunshine, een jongerengroep vanuit de kerken uit Middenmeer, Slootdorp & Wieringerwerf danken voor de geweldige fondsenwerving die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Vanwege de aardbevingen hebben zij hun reisdoel moeten wijzigen naar Oeganda.

U heeft allen geweldig bijgedragen aan onze onderwijsdoelen, wij willen u hier hartelijk voor bedanken. Graag houden wij u via een nieuwsbrief en onze website op de hoogte van onze activiteiten.

School Rise wenst u een mooie, inspirerende zomer toe! Tot ziens in Nepal.

Wiebren Veenstra Bestuurder School Rise

“Travel is the discovery of truth; an affirmation of the promise that human kind is far more beautiful than it is flawed. With each trip comes new optimism that where there is despair and hardship, there are ideas and people just waiting to be energized, to be empowered, to make a difference for good.”
Dan Thompson

  • Belangrijke links

  • Events

  • School Rise nieuwsbrief

    * Geef je e-mail adres op om je aan te melden.
  • Doneer Uw donatie wordt duurzaam besteed
;

© 2016 SchoolRise stichting. Alle rechten voorbehouden.